DF neće sprečavati glasanje o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti

Region

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore da je Poslanički klub tog opozicionog saveza prihvatio poziv Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da ne sprečavaju glasanje o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, kada za to dođe trenutak.

 

“Odustali smo od onog što smo planirali, na molbu mitropolita. Htjeli smo da ovđe napravimo `bugarsku skupštinu`. To je ona skupština koja ne može da se održi, a imali smo snage za to”, rekao je Mandić.

 

On je apelovao na poslanike da ne glasaju za to predloženo zakonsko rješenje.

 

“Ovaj zakon biće donesen vašim rukom, na vama će biti prokletstvo i grijeh. Desiće se mnoge ružne stvari i već bi se desile da nas mitropolit Amfilohije nije zamolio”, dodao je poslanik DF-a.

 

Mandić je podsjetio da su jutros monahinje u litiji do Skupštine nosile transparent “U imenu Božijem je sud i pravda”. “Obukle su odoru Hristovih vojnika i svrstale se u Božiju vojsku, što i mi želimo, i poslale poruku – zašto ovo radite?”, rekao je Mandić.

 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je da je lijepo da su dobili takvu sugestiju mitropolita, te dodao da niko neće napadati institucije države.

 

“Ovdje niko ne otima ništa nego donosi zakon čija će implementacija ići u godinama pred nama. Želim da vrijednosne razlike među nama u godina pred nama budu što manje”, istakao je Brajović.

 

Iz Srpske pravoslavne crkve ranije su istakli da Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i da će se taj akt odnositi na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *