Novinarka napadnuta zbog snimanja kuće ministra Kujundzića

Region

Novinarka splitske Slobodne Dalmacije, Andreja Topić, napadnuta je kod Imotskog dok je snimala tamošnju kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

 

Na intervenciju njenog urednika na lice mjesta je došla policija koja je uhapsila četvoricu, o čemu je jutros izdato i saopštenje.

 

Riječ je o ministru koji se, prema pisanju hrvatskih medija, proteklih dana našao u centru skandala sa njegovom imovinskom karticom, zbog kupovine nove kuće u zagrebačkom Maksimiru i porodične kuće u Markuševcu, u kojoj živi sa suprugom, za koju tvrdi da vrijedi samo 900.000 kuna iako je, kažu, njena vrijednost dvostruko veća.

 

O svemu u vezi tog napada Topić piše u današnjem izdanju Slobodne Dalmacije, gdje kaže da dok je s puta snimala kuću, prišao joj je muškarac, a riječ je o, kako kaže, ministrovom bliskom rođaku kojeg poznaje od ranije.

 

“‘Ne'š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se’, urlao je, nasrtao i unosio mi se u lice”, prepričava novinarka i dodaje da je to bio tek početak.

 

Potom su, ističe, došli i ostali, njih četiri, pet, koji su je okružili uz viku i galamu da se makne sa s puta koji, kako su rekli, pripada ministru.

 

Pošto je procijenila da ne može da pobjegne, sjela je u auto i zalupila vrata, dok ju je opkolila grupa muškaraca, koji su se predstavili kao ministrovi radnici.

 

“Jedan je sjeo na gepek, onaj prvi, kojeg se sjećam iz reportaže, i pamtim da se preziva Kujundžić, stao je ispred haube. Treći je navukao kapuljaču i snimao me mobilnim, on je držao suvozačka vrata da ne mogu ni sa te strane da izađem. Četvrti je stao do mojih vrata i skidao protezu da mi je pokaže kroz staklo. Vikali su, drali se, urlali, ljuljali automobil naslanjajući se na njega…”, napisala je Topićeva.

 

I dok je ona tako sjedela u automobilu u nemogućnosti da pobjegne, napadači su sa nekim razgovarali telefonom, tvrdeći da zovu ministra.

 

Na njeno pitanje šta hoće od nje, rekli su joj, piše, da će o tome odlučiti “gazda”.

 

U međuvremenu ona je nekako uspela da pozove urednika, koji je slučaj prijavio policiji.

 

Kada je policija došla napadači su sve što im je ispričala negirali i tvrdili da su je samo pitali treba li joj pomoći.

 

U policijskom saopštenju stoji da će nad privvedenima biti sproveden istražni postuak i da će protiv njih biti podnet krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo protivpravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

 

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *