Bura prevrtala kamione u odsječenoj Dalmaciji

Region

Jaka bura i snijeg zadaju probleme širem regionu, tako je u Hrvatskoj vjetar pravio haos širom zemlje, a u Dalmaciji je prevrtao i šlepere.

 

Tako zbog jakog vjetra nema otvorenih puteva za teretna vozila i autobuse iz smijera unutrašnjosti Hrvatske prema Dalmaciji, tako da je Dalmacija odsječena, piše Index.hr.

 

U prekidu su i pojedine trajektne i brodske linije.

 

Splitski vatrogasci imali su desetine intervencija zbog jake bure koja je duvala svom snagom širom područja Splita.

 

Tako su uklanjali porušena stabla i grane na parkirane automobile, skidali pocijepane reklame i reklamne panoe, uklanjali lim sa zgrada, kao i prodajne štandove koje je vjetar oduvao.

 

Slobodna Dalmacija prenosi da je u tom dijelu Hrvatske saobraćaj paralizovan danas zbog bure i da su u ovom trenutku pojedini putni pravci zbog vjetra za sva vozila zatvoreni.

 

Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta je takođe zatvorena za sva vozila.

 

Bura je prethodne večeri prevrtala i šlepere, tako su čak dva kamiona na autoputu blizu Dugopolja bila prevrnuta, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Srećom, nije bilo povrijeđenih u tim prevrtanjima.

 

Index.hr piše i da je u Osječko-baranjskoj županiji olujni vjetar odnio je život 63-godišnje žene, koja je poginula dok je na tavanu pokušavala da popravi porušene crijepove i pala.

 

Danas je crveni meteoalarm na snazi širom Jadrana.

 

I hrvatska prijestonica nije bila pošteđena užasnih udara vjetra, tako da je vjetar čupao stabla po gradu, obarao stubove, a na Novom Zagrebu padali su i betonski blokovi sa višespratnica, prenosi Index.hr.

 

Mondo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *