Đukanović demantovao da je Crna Gora tražila veći angažman NATO

Region

Kabinet crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića demantovao je medijske napise da je Crna Gora tražila veći angažman NATO-a, ali da je odbijena.

 

Bilo je navedeno da je veći angažman NATO-a tražen nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

 

“Još jedna u nizu neistina koje se ovih dana plasiraju iz određenih centara u Beogradu je da je Crna Gora raznim kanalima tražila veći angažman NATO-a i da je odbijena”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

 

Iz kabineta predsjednika Crne Gore saopšteno je da je beogradska Politika danas na prvoj stranici objavila tekst pod naslovom “Koliko je Milo važan za NATO”, tvrdeći da nezvanično saznaje da je Crna Gora raznim kanalima tražila veći angažman NATO-a i da je odbijena.

 

“Čak se, da bi izgledalo autentičnije, daje pod navodnicima da ‘Alijansa neće reagovati povodom vjerskih pitanja’. Informaciju slične sadržine prenijeli su i mnogi drugi srpski mediji”, navodi se u saopštenju.

 

To je, kako se ističe, još jedna u nizu neistina koje se ovih dana plasiraju iz određenih centara u Beogradu.

 

“Nije bilo nikakvog obraćanja NATO-u ili bilo kojoj drugoj međunarodnoj adresi za bilo kakvim angažmanom u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pa samim tim nije moglo biti ni reakcije, o kojoj se spekuliše”, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *