Počasni konzul Hrvatske osumnjičen za pranje novca

Region

Počasni konzul Hrvatske u Barceloni pod istragom je katalonske policije zbog mogućeg pranja novca za lokalnu grupu kriminalaca, potvrdio je izvor iz katalonske autonomne policije.

 

Konzul Žuli Barsena San Hose osumnjičen je da je primao novac od prodaje droge, a zatim ga ulagao u nekretnine i skupe automobile, prikrivajući tako trag nedozvoljenog novca od kriminalne grupe, prenosi Jutarnji.

 

Počasni konzuli Albanije i Malija, Hoze Marija Kalmet Iglesias i Hoze Luis Lopez Fernandez, takođe su pod istragom. Osumnjičeni su za ista krivična djela.
Katalonska autonomna policija objavila je 18. septembra prošle godine da je uhapsila “četiri člana poznatog porodičnog klana iz Katalonije zbog pranja novca i trgovine drogom”. Dalja istraga otkrila je da je policija imala poslovnu vezu sa konzulima.

 

– Postoje tri počasna konzula u Barseloni pod istragom – navela je katalonska policija u saopštenju koje je poslano medijima.

 

U petak je policijski izvor rekao da je hrvatski konzul pod istragom, dok je diplomata rekao da će Hrvatska tražiti njegovo povlačenje zbog “štete ugledu Hrvatske”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *