Trajekt iz Italije uplovio u Split

Region

​Trajekt na redovitoj liniji iz Ankone oko sedam sati uplovio je u splitsku gradsku luku te ga je dočekala posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor, piše Slobodna Dalmacija.

 

Koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić je kazao kako će pomorska policija biti opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio virus korona.

 

Sanitarni inspektor će, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

 

Redovna trajektna linija koja povezuje italijanski grad Ankonu i Split plovi dva puta sedmično – srijedom i subotom.

 

I ubuduće će pri dolasku trajekta iz Ankone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split – najavio je Grgić za Hinu.

 

Na trajektu koji je stigao oko sedam ujutro stigao je i Alex iz Španije koji je novinarima kazao da stiže iz regije Pescari.

 

Kazao je da su ih djelatnici u Split kao i u Italiji dočekali sa zaštitnim maskama i nisu ih detaljnije pregledavali.

 

Kako je za Slobodnu Dalmaciju kazao Grgić, na brodu je jutros bilo 80-ak putnika. Još uvijek nema informacija jesu li u Split stigli i putnici iz sjevernog djela Italije gdje je najveća zaraza.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *