Beroš: Hrvati u dijaspori da ne dolaze za Uskrs

Region

U Hrvatskoj je u srijedu sa 96 novih slučajeva zaraze virusom korona zabilježen najveći dnevni rast oboljelih, a ministar zdravlja Vili Beroš preporučio je Hrvatima u dijaspori da se uzdrže od dolaska za Uskrs i ostanu tamo gdje su.

 

“Svima je pametnije da ostanu tamo gdje jesu jer postoje restrikcije. Preporučujem putovanje samo u izuzetnim situacijama”, kazao je Beroš.

 

Govoreći o broju potvrđenih slučajeva virusa korona, Beroš kaže da su te brojke nekad ovakve, nekad onakve, ali da je i dalje najvažije pridržavatii se propisanih mjera zaštite.

 

Ako se građani budu pridržavali tih mjera i ako se ne dogode neke vanredne okolnosti, ministar Beroš očekuje da te brojke budu sve bolje.

 

“Epidemijska kriva je linearna, što nam daje optimizam. Ali popuštanja ne smije biti”, rekao je Beroš i dodao da se njemu lično ne sviđa razgovor o ublažavanju tih zaštitnih mjera.

 

Smatra da to sada ne bi bilo u redu i ističe da svi moraju biti fokusirani na mjere samozaštite i higijenske mjere.

 

“Tek kada tokom pet do sedam dana ne bude novooboljelih ili manje oboljelih može se razmišljati o popuštanju mjera”, rekao je Beroš za zagrebačku N1 tv.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *