U Crnoj Gori potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze, ukupno 160

Region

U Crnoj Gori je potvrđeno 16 novih slučajeva virusa korona i sada ih je ukupno 160, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

 

On je na video-konferenciji za novinare apelovao da se ne stigmatizuju pacijenti i istakao da niko nije kriv što se razbolio.

 

Mugoša je rekao da se prati situacija u podgoričkom naselju Vrela Ribnička.

 

Prema njegovi riječima broj novooboljelih pokazuje da postoji lokalna transmisija i infekcija unutar populacije.

 

“Uspjeli smo da održimo u Crnoj Gori najduže da budemo zemlja bez inficiranih. Sve ono što se kasnije dešavalo, nepoštovanje mjera, rezultiralo je sa širenjem bolesti. Molim da se ne radi stigmatizacija bolesnih. Niko nije kriv što se razbolio”, poručio je Mugoša.

 

Ponavlja da je Crna Gora zemlja koja radi najviše testiranja, a da je socijalna distanca jedino rješenje za suzbijanje virusa.

 

On je kazao da će epidemiološke službe na Vrelima Ribničkim imati složenu situaciju i dosta posla.

 

“Situacija na Vrelima Ribničkim je izazovna, zbog velikog broja kontakata, velikog broja članova porodice. Preduzeli smo već prve mjere i nastavićemo sa mjerama koje ćemo sprovoditi u cijelom naselju. Fizička distanca i socijalno distanciranje je tamo najvažnije”, naveo je Mugoša.

 

Vesna Miranović iz Ministarstva zdravlja je kazala da je Nacionalno koordinaciono tijelo sinoć razmatralo situaciju na Vrelima Ribničkim.

 

“Pratimo šta se dešava sa tom porodicom i ostalima u okruženju. Mjere ćemo širiti prema tome kako se bude odvijala situacija”, istakla je Miranović.

 

Ona je saopštila da se u karantinima nalazi 940 osoba, te da danas očekuju novu grupu crnogorskih građana koji dolaze iz Frankfurta.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *