Žena uhapšena zbog sumnje da je ubila bebu

Region

M. P. (36) iz Podgorice uhapšena je u Kliničkom centru Crne Gore zbog sumnje da je početkom aprila u selu Bijelo Polje, u Zeti, ubila svoju tek rođenu bebu, a potom tijelo bacila u jamu.

 

Protiv nje je podgorička policija 6. aprila podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ubila dijete nakon porođaja, ali su se uslovi za njeno hapšenje stekli tek poslije liječenja jer je bila životno ugrožena poslije porođaja van medicinske ustanove, prenose Vijesti.

 

Čedomorstvo je otkriveno dan ranije, kada je policija 5. aprila dobila prijavu iz Kliničkog centra Crne Gore da je ljekarsku pomoć zatražila žena zbog komplikacija koje su nastale poslije porođaja van bolnice, koja to nije pominjala. Međutim, ljekari su utvrdili o čemu se radi i pozvali policiju.

 

Beživotno tijelo novorođenčeta pronađeno je 6. aprila, u jami na porodičnom imanju M. P. u Zeti.

 

– Policija je operativnim radom na terenu, u sklopu policijsko-tužilačke aktivnosti, i pretresom imanja i objekta stanovanja ženske osobe pronašla beživotno tijelo novorođenčeta, koje je po nalogu nadležnog tužioca upućeno na obdukciju – saopšteno je iz Uprave policije.

 

Prema saznanjima Vijesti, tridesetšestogodišnjakinja je ljekarima rekla da ima ginekoloških problema, ne pominjući da se nedugo prije toga porodila.

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *