Vučić osudio incident isred zgrade Skupštine Srbije

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred zgrade Skupštine Srbije.

 

Vučić je naveo da su danas sljedbenici lidera Dveri Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike – obarale ih na zemlju i cijepale im sakoe želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

 

– Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja – naveo je Vučić na svom Instagram profilu, gdje je i od svih političkih predstavnika u Srbiji tražio da osude ovaj incident.

 

Prema njegovim riječima, političari mogu da se razlikuju po mnogo čemu i da misle drugačije, ali da fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji.

 

On je ukazao da su današnje slike mogle da se gledaju samo u nacističkoj Njemačkoj tridesetih godina prošlog vijeka i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina.

 

Vučić je naglasio da Srbija neće dozvoliti da pobijedi fašizam i da je uvjeren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrijednosti i poretka.

 

On je izrazio očekivanje da će svi građani da budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo.

 

– A, naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome vjerujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše djece – poručio je Vučić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *