Brnabić: Novo žarište virusa korona otkriveno na vrijeme

Region

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je novo žarište virusa korona u Vranju identifikovano na vrijeme i da je situacija pod kontrolom.

 

– Ono što je važno znati jeste da smo mi identifikovali lokalno žarište u Vranju, to je fabrika namještaja “Dodić” koja je privremeno zatvorena i onda smo proširenim testiranjem testirali ne samo radnike, već i članove njihovih porodica tako da je od ovih novih 114 slučajeva, samo iz Vranja 53 – rekla je Brnabić.

 

Ona je navela da su skoro svi od novozaraženih asimptomatski slučajevi, da nemaju skoro nikakve tegobe ili imaju veoma slabe simptome.

 

Brnabić je izjavila da se situacija u Vranju prati kontinuirano i da je pod kontrolom, te da vjeruje da je ugašeno to lokalno žarište.

 

Ona je najavila da će se, ipak, u Vranju dodatno testirati narednih dana.

 

– Bez ovakvih proširenih testiranja ne bismo uspjeli da uhvatimo ovako rano ta lokalna žarišta i zato je važno da nastavimo prošireno testiranje i vjerujem da će nam to omogućiti da budemo jedna od prvih zemalja u Evropi koja će iskorijeniti Covid-19 sa svoje teritorije – istakla je Brnabić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *