Hrvatska se sprema za ljetnju turističku sezonu

Region

Nakon što je hrvatski ministar turizma iznio plan otvaranja ljetnje turističke sezone koji predviđa da će do kraja maja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku, tokom juna za Njemačku, Poljsku, a iza toga i za ostale zemlje koje imaju sličnu sigurnu epidemiološku situaciju, hrvatski turistički sektor je otkrio plan otvaranja turističkih objekata i preporuke za putovanja turista u tu zemlju.

 

U izradi je i turistička aplikacija, kojom će gosti moći da najave dolazak i koja će im omogućiti da prelazak granice bude brži.

 

Plan otvaranja turističkih objekata, koji je osmislilo Hrvatsko turističko udruženje, predviđa da će do kraja maja biti otvoreni kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i neki hoteli, a tokom juna očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga.

 

Prema tom planu, prilikom ulaska turisti moraju da imaju potvrdu rezervacije smeštaja i na granici će dobiti uputstva za siguran boravak u zemlji, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Tokom juna očekuje se i da će druge države omogućiti svojim građanima da nesmetano putuju u Hrvatsku i nazad, s obzirom na preporuke koje je izdala Evropska komisija i činjenicu da je Hrvatska jedna od država s najmanjim brojem zaraženih osoba u Evropi, navodi Slobodna Dalmacija.

 

Hrvatski hotelijeri i turistički radnici dočekuju spremni otvaranje sezone – svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *