Jović o ostanku u Zvezdi

Sport

Plejmejker crveno-belih otvoreno o ponudama koje je imao, planovima, olimpijskom letu i prvom utisku o novajlijama – Bjelici, Kuzmiću i Dobriću.

Ostankom Stefana Jovića, ozvaničenim produženjem ugovora, Crvena zvezda mts obezbedila je mir u osvit nove sezone kada je u pitanju pozicija organizatora igre.

Reprezentativni “plej”, osvajač olimpijskog srebra u Riju, priključio se ekipi posle kratkog odmora od nastupa u Brazilu, spreman da ponovo “zapne” i motivisan da potvrdi reputaciju stečenu prošle sezone.

Iako su još tokom proleća inostrani klubovi pokazivali zainteresovanost za njega, rođeni Nišlija odlučio je da ostane u Zvezdi i da je od kraja septembra povede u novu borbu za trofeje. Ponude i interesovanja ostavio je po strani, saslušao uveravanja iz kluba da ga žele i rešio da se ne seli iz Beograda sa nedavno proširenom porodicom.

“Imao sam par razgovora sa trenerom, gde mi je jasno stavio do znanja da želi da ostanem u Zvezdi. Tu potvrdu sam dobio i od glavnih ljudi iz vrha kluba i to je bilo to. Još u toku jula je bilo priče oko toga i bilo mi je jasno da je ova godina u Zvezdi možda idealna da se potpuno kao igrač afirmišem u Evroligi i u ABA ligi, gde imam već šest godina za sobom”.

“Na obostrano zadovoljstvo smo se dogovorili. Imam ugovor, nisam mogao da odem i nisam razmišljao o nekim inostranim ponudama. Bilo je par priča, bilo je istine u svemu što se pisalo o drugim klubovima, ali najbitnije je to da je od starta bila priča da ostanem tu. Od prvog razgovora sa Dejom, a kasnije i kroz telefonske pozive dobio sam uverenje da je želja da ostanem. Uostalom, da sam želeo da odem verovatno bih mu odmah rekao: ‘Hoću da odem i to je to’. To od mene nije čuo, niti sam ja imao te planove, prvenstveno zbog porodice”

Dakle, Jović u novu sezonu ulazi potpuno fokusiran na Zvezdu. O inostranstvu će razmišljati od sledećeg leta.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *