Treća optužnica protiv Zdravka Mamića

Sport

Zdravko Mamić koji je u Međugorju potražio spas od hrvatskog pravosuđa koje ga je lani nepravomoćno osudilo na šest i po godina zatvora, zaradio je još jednu, ukupno treću optužnicu.

 

Pred Županijskim sudom u Osijeku podiglo ju je Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu, a Mamić se tereti za zloupotrebu u privrednom poslovanju, piše Večernji list.

 

Mamić se prema optužnici tereti da je od 25. septembra 2002. do 8. marta 2007. u Zagrebu i Klagenfurtu (Austrija), i to od 25. septembra 2002. do 5. novembra 2002. kao član izvršnog odbora GNK Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu, podigao 2,2 miliona evra koje je zatim koristio za lične potrebe.

 

Optužen je da je naložio da se s računa kluba podigne 97.492 evra (u protuvrijednosti od 730.659 kuna) te prebaci na njegov austrijski račun. Sumnjiči se i da je lično podigao 2,1 milion evra (u protuvrijednosti od oko 16 miliona kuna) u gotovini.

 

Takvim radnjama, tvrdi tužiteljstvo, klub je oštetio za ukupno 2,2 miliona evra, odnosno 16,7 miliona kuna. Tužilaštvo u optužnici traži da mu se taj novac oduzme, a traže i da se ovaj postupak spoji s postupkom koji se protiv Mamića te još nekoliko osoba veće vodi pred sudom u Osijeku. Riječ je tzv. slučaju Dinamo 2 u kojem ga se tereti za izvlačenje oko 200 miliona kuna iz kluba. Ta optužnica još nije pravomoćna.

 

(Klix.ba)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *