Milojević: Nisam spreman da prognoziram ishod derbija

Sport

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred 160. vječiti derbi protiv Partizana očekuje da se njegov tim izdigne poslije poraza od Čukaričkog, pruži odličnu partiju i pobedi.

 

“Ne znam šta bih mogao da dodam ili oduzmem za derbi, vrlo je bitna utakmica sa svih aspekata, takmičarskog i prestiža. Nijedan vječiti derbi ne može da se gleda samo na osnovu bodova, ima svega. Očekujem da odigramo dobru utakmicu i pokažemo reakciju poslije Banovog brda”, rekao je Milojević.

 

Čukarički, bivši klub Milojevića, u prošlom kolu je prekinuo Zvezdin niz od 57 utakmica bez poraza.

 

“Na Banovom brdu kada sam rekao “raspad sistema” mislio sam da dosta stvari nije funkcionisalo u toku meča, više u žargonu. Uvijek sam iskren prema igračima, za sebe sam samokritičan i razgovarali smo. Sve ostaje u svlačionici i na taj meč stavili smo “ad akta”.

 

On je dodao da će protiv Partizana posebno bitan biti početak meča, odnosno prvih 15 minuta.

 

“Napominjemo i pričam o tome, nije tabu tema. Puno stvari ima, tu je i psohološka priprema… Derbi je jako nepredvidljiv i niko ne može da kaže kako će da bude. Može mala greška da se desi i odluči. Nisam spreman bilo šta da prognoziram, već se nadam da ćemo biti bolji nego u prethodnim mečevima”.

 

Zvezda će u derbiju biti bez prvog centarfora Ričmonda Boaćija zbog povrede.

 

“Tenzija uvijek postoji, ne znam da li je i jedan dan bio bez pritiska i tenzije, nekad manjih razmjera, nekad većih”, poručio je Milojević, koji nije želio da se bavi suđenjem u najavi meča, nakon što je u prethodnom derbiju imao mnogo zamjerki.

 

On je iznio i niz pohvala na račun kolege iz Partizana Sava Miloševića.

 

“Znam ga dugo, radio je jako dobar posao u FSS-u, a sada se odlučio da bude trener. To nije ništa novo, sve su nijanse u fudbalu, imao je fantastičnu igračku i vjerujem da će imati uspješnu i trenersku karijeru”, zaključio je Milojević, uz čestitke košarkašima na tituli u ABA ligi, ali i navijačima u humanitarnoj akciji prikupljanja više od 900 jedinica krvi.

 

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u četvrtak na stadionu “Rajko Mitić” od 19 sati.

 

blic.rs

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *