Novak u polufinalu Rolan Garosa

Sport

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog šampionata Francuske, pošto je u meču petog kola u tri seta savladao Nijemca Aleksandra Zvereva.

 

Po setovima je bilo 7:5, 6:2, 6:2. Meč je trajao dva časa i 11 minuta.

 

Đoković je imao jedan as udarac, naspram Zverevih devet, ali je Nijemac imao čak osam duplih servis grešaka, dok se Đoković zaustavio na četiri.

 

U borbi za veliko finale Đoković će na megdan Austrijancu Dominiku Timu, koji je takođe u tri glatka seta bio bolji od Rusa Karela Hačanova (6:2, 6:4 6:2). Taj meč trebao bi se igrati u petak, ali organizatori najavljuju padavine, i sve je moguće, pošto termini nekih mečeva već kasne.

 

Ključan je bio prvi set, u kojem Đoković nije baš najbolje ušao u meč. Igralo se gem za gemom, do devetog, kada Zverev pravi brejk. Servirao je Nijemac za set, ali tada je srpski as pokazao zašto je najbolji teniser planete, prvo vraća brejk, a onda pravi još jedan za set (7:5). Na sve to, još veže tri gema i prelama meč. Sve poslije bilo je stvar rutine. Đoković je igrao taman toliko koliko je bilo potrebno da se slomi uporni Nijemac, koji je imao nekoliko bljeskova, ali i veliki broj grešaka.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *