Novak i Jelena donirali milion evra pomoći Srbiji

Sport

Novak i Jelena Đoković donirali su 1.000.000 evra za pomoć Srbiji u borbi protiv korona virusa, a taj novac biće iskorišćen za kupovinu respiratora.

 

Brojni sportisti širom svijeta ovih dana doniraju velike svote novca ne bi li pomogli u borbi protiv Covid-19, a sada je isto učinio i najbolji teniser sveta.

 

Najbolji srpski sportista se svojim fanovima oglasio putem uživo prenosa na društvenim mrežama iz Marbelje gdje se trenutno nalazi u izolaciji.

 

On je naveo i da poštuje preporučena pravila izolacije, a potom je objasnio odluku svoje porodice.

 

“Prije svega bih želio da izrazim zahvalnost i pozdravom cijelom medicinskom osoblju koje se danima i nedjeljama bori za zdravlje ljudi i trudi se da na svaki način pomogne ljudima inficiranim korona virusom. Ovo je ozbiljna situacija, mijenja se sve iz dana u dan, mijenja se i broj oboljelih i raste, a u skladu sa time Jelena, ja, porodica i donacijski tim odlučili smo da prikupimo što više relevantnih informacija da vidimo kako najbolje možemo da doniramo svoje resurse, vrijeme, znanje, novac”, započeo je Đoković svoje obraćanje.

 

“Želio bih da se zahvalim državnim vlastima koje su bile na raspolaganju prethodnih dana, komunicirali smo sa svim mogućim stručnjacima, vlašću, kao i mnogima širom svijeta koje su nam dale informacije.”

 

“Naša donacija je 1.000.000 evra za kupovinu respiratora i dodatne medicinske robe. Respiratori su trenutno najneophodnija oprema za spasavanje života. Sudeći po trenutnom stanju – već danas su najpotrebniji respiratori. Putem mog strica Gorana koji ima uticaj na kineskom tržištu došli smo do fabrika i proizvođača repsiratora i čekamo koja količina će biti u pitanju. Otac i majka imaju prijatelje u Evropi i preko njih ćemo to takođe pronaći”, objavio je Đoković.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *