Navijači Zvezde doniraju krevete i novac za respiratore

Sport

Navijači Crvene zvezde iz Republike Srpske i ove godine pokazaju svoje veliko srce. U jeku pandemije i borbe protiv virusa korona uspjeli su da doniraju 20 medicinskih kreveta bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini, koji će ovih dana biti od velike pomoći.

 

Uzeli su i učešće u akciji nabavke respiratora za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici koju ovih dana organizuje dobrotvorna fondacija Zvezdinih navijača, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Novaka Đokovića. Pozivaju sve istomišljenike da im se pridruže, a detaljne informacije mogu se pronaći na sajtu i fejsbuk stranici Fondacije „Delije“.

 

Takođe, „Delije“ iz Republike Srpske učestvovale su i organizovale mnoštvo drugih humanitarnih akcija. Tako su prije dva mjeseca Zvezdini navijači iz RS jednokratnom pomoći u vrijednosti od po 100 evra pomogli 30 porodica ratnih vojnih invalida, pripadnika Vojske Republike Srpske, a u okviru iste te akcije pomognut je i manastir Oćestovo kod Knina u kome je izgradnja konaka u toku, kao i jedna višečlana siromašna porodica na prostoru Kosova i Metohije, kojoj Zvezdini navijači i njihova humanitarna fondacija grade kuću.

 

„Samo u ovoj akciji navijači iz Republike Srpske prikupili su pozamašnih 7.540 evra“, navodi se na stranici Fondacije „Delije“.

 

Dodaju da je doprinos braće iz Republike Srpske ogroman i da je pravi putokaz za svakoga ko želi, može i hoće da pomogne svom narodu.

 

„Nemojmo čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Svako može da doprinese u svom domenu, i da unaprijedi našu borbu za svaku srpsku dušu i svetinju, gdje god da naš narod živi. Neka je i malo, i simbolično, ali od male grudve nastaju lavine“ poručili su iz Fondacije koja nastavlja sa humanitarnim aktivnostima.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *