Tramp odbio da čita molitvu na sahrani Džorža Buša

Svijet

Posljednjem ispraćaju bivšeg američkog predsjednika Džordža H. V. Buša prisustvovao je Donald Tramp, kao i bivši predsjednici Barak Obama, Džordž V. Buš, sin Buša starijeg i Džimi Karter.

Ipak, mnogi su Amerikanci brzo primijetili da se Tramp jedini među njima nije pomolio, odnosno nije recitirao Vjerovanje apostolsko kada je došao red za tu molitvu.

Iako su svi dobili papir s redoslijedom obreda, na kojem je bio i tekst Vjerovanja apostolskog, predsjednik i prva dama Melanija Tramp stajali su za vrijeme molitve nijemo, s papirom prislonjenim uz tijelo.

Osim toga, Trampovi nisu pjevali ni crkvene himne.

Budući da je Tramp, uprkos tome što ga baš i ne bije glas nekoga ko živi po hrišćanskom moralu, omiljen među evangelističkim hrišćanima u SAD, mnogi su ga na društvenim mrežama prozvali za licemjerje.

– Hej, Frenkline Grejeme, evo vašeg “evangelističkog predsjednika” kako ne recituje Vjerovanje apostolsko na sahrani prijatelja vašeg oca. Možda misli da je to naslov sljedećeg filma sa Staloneom i Majklom B. Džordanom – napisao je muzičar Ričard Marks na Tviteru, obraćajući se poznatom propovjedniku, piše Avaz.

Tagged

2 thoughts on “Tramp odbio da čita molitvu na sahrani Džorža Buša

  1. Koga je briga da li je ili nije Tramp citao molitvu za Dzordza Busa, to je njegova stvar, zar ne? Da li je taj Dzordz Bus nesto mnogo zaduzio Srbe?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *