Više od 250 kompanija razmatra preseljenje iz Britanije

Svijet

Holandska vlada saopštila je da su u pregovorima sa 250 kompanija o prebacivanju poslovanja iz Velike Britanije u Holandiju uoči Bregzita 29. marta.

 

Iz holandskog ministarstva za ekonomska pitanja saopšteno je da su tokom prošle godine iz Britanije u Holandiju doveli 42 kompanije ili njihove ogranke, čime su osigurana 1.923 radna mjesta.

 

Riječ je, između ostalih, o medijskoj kompaniji TVT, finansijskim kompanijama, pomorskoj osiguravajućoj kući P&A i japanskoj banci Norinlukin.

 

– Ove godine nekoliko kompanija, uključujući “Discovery” i “Bloomberg”, već je saopštilo da zbog Bregzita namjeravaju da investiraju u Holandiju. Osim toga, holandska Agencija za strane investicije razgovara s više od 250 kompanija koje razmatraju da svoje poslovanje prebace u Holandiju – navodi se u saopštenju.

 

Iz holandskog ministarstva navode da većina britanskih, ali i neke američke i azijske firme razmatraju stanje u svojim ograncima.

 

– Među ovim kompanijama su neke iz finansijskog, medijskog i reklamnog sektora – dodaje se u saopštenju.

 

Evropska Agencija za medicinu, koja već radi u privremenom poslovnom prostoru u Amsterdamu, do kraja godine prebaciće svojih 900 zaposlenih iz Londona u taj holandski grad, piše Avaz.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *