Zaharova demantovala pisanje albanskih medija

Svijet

Moskva negira pisanje prištinskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, saopštila je danas portparolka Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.

 

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara da li je istina ono što pišu prištinski mediji da postoji tajni dogovor o nezavisnosti Kosova, rekla da se u samom pitanju sadrži odgovor.

 

– U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na njemačke izvore. Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati. Sve što se tiče stava Srbije o rješavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsjednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocjenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora – izjavila je Zaharova.

 

Prema njenim riječima, izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se vjeruje, prenosi Sputnjik.

 

Prištinski mediji objavili su da su Vašington, Pariz i Moskva pripremaju sporazum o “karakteru prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa” između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *