Tarant planirao ubistva Angele Merkel, Erdoana, Kana

Svijet

Napadač iz Australije Brenton Tarant, koji je preuzeo odgovornost za napade na džamije na Novom Zelandu, pozvao je u svom manifestu na ubistvo političara koji su “neprijatelji” evropskih zemalja, a na vrhu liste je njemački kancelar Angela Merkel.

 

On je iznio listu “neprijatelja visokog ranga”, uključujući Merkelovu, turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana i gradonačelnika Londona Sadika Kana.

 

Tarant je opisao Merkelovu kao “majku svih antibijelih i antigermanskih stvari na svijetu”, optuživši je da je “rasno očistila Evropu od Evropljana”.

 

Opisujući turskog predsjednika Erdoana, Tarant je naveo da je “vođa najveće islamske grupe unutar Evrope”, te da ga je potrebno ukloniti “da bi se eliminisao glavni neprijatelj Rusije i oslabio NATO”.

 

Govoreći o gradonačelniku Londona, on je rekao da je Kan “pakistanski muslimanski osvajač” jer “želi etnički da zamijeni britanski narod u Ujedinjenom Kraljevstvu”.

 

Prema njegovom manifestu, može se zaključiti da svoje ideje zasniva na ideologiji o supremaciji bijelaca, ali ujedno podržava i eko-fašizam. To je radikalna ideologija koja spaja fašizam i ekologiju, navodi “Sputnjik”.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *