“Sodoma” donosi priču o homoseksualnoj mreži u Vatikanu

Svijet

Za nekoliko dana svetlo dana će ugledati knjiga Frederika Martela, o najvećoj homoseksualnoj mreži unutar Vatikana. To je rezultat četverogodišnjeg istraživačkog rada i 1500 razgovora, a sve pretočeno na 630 stranica knjige koja argumentovano raskrinkava najveću tajnu Vatikana.

 

Sodoma će biti objavljena u 20 zemalja i na 8 jezika. Frederik Martel je doktor društvenih nauka, sociolog i novinar rođen u Francuskoj 1967. godine. Frederik je deklarisani homoseksualac.

 

“Knjiga je istraživački rad s ciljem otkrivanja državne tajne Vatikana. Tajnu Vatikana znaju mnogi, ali niko se do sada nije usudio da o tome otvoreno piše. Novinari specijalizovani za Vatikan se boje za svoj hleb. Ako ste Italijan, onda vas je malo strah. Ako ste heteroseksualac, ne poznajete kod homoseksualaca. A ako ste homoseksualac, u većini slučajeva ne volite Vatikan, tako da su vam ove informacije nepoznate. Zbog svega ovog, niko do sada nije napisao sličnu knjigu.”, započinje svoju priču Frederik Martel.

 

“Odlučio sam da napišem ovu knjigu zbog odluka Vatikana koje su uticale na sudbine mnogih u svetu i na sam život unutar Crkve. Svega toga je svestan i Papa Franjo. Ova knjiga nema za cilj otkrivati nominalno ko je homoseksualac, a ko heteroseksualac unutar Vatikana. Pogotovo ne žive kardinale koji još vrše funkciju ili sveštenike koji već imaju dosta problema oko prikrivanja svojih malih tajni koje utiču na celi svet.

 

Naslov Sodoma sam odabrao jer se radi o imenu grada koji se spominje u Bibliji, a koji je Bog navodno uništio zbog toga što su u njemu živeli samo homoseksualci. Naravno radi se mitu, jer praktično nigde u svetu ne postoji mesto gde žive samo homoseksualci.”, nastavlja Martel.

 

Frederik Martel se tokom četiri godine susreo i razgovarao s 40 kardinala, 50 biskupa, 45 ambasadora Pape i 200 sveštenika koji su mu vrlo rado i otvoreno pričali o svemu. Čak, u tim razgovorima je dolazilo i do neke vrste zavođenja od strane sagovornika, a što Martel ne krije jer je i sâm homoseksualac.

 

“Nisam otkrivao sadašnje vatikanske funkcionere i njihovu homoseksualnost, ali sam otkrio Vatikan kao državu. Četiri bliska saradnika Pape su tačno znali šta radim, čak su me oni ohrabrivali. 27 sveštenika homoseksualne orijentacije su bili u stalnom kontaktu sa mnom i informisali su me detaljno o svemu. Istraživao sam otvoreno i svi su znali ko sam, kako se zovem i šta radim. Znali su da sam homoseksualac kao i oni”, tvrdi Martel.

 

“Vatikan je procentualno mesto gde se nalazi najviše homoseksualaca na svetu. Čak više nego u San Francisku u četvrti Kastro. U Vatikanu se organizuju specijalne večeri homoseksualaca gde se upražnjava seks i konzumira droga, o čemu su već pisali mejnstrim mediji u Italiji. Znam mesta gde su se te orgije održavale i sveštenike koji su učestvovali, kao i jednog kardinala.”, otkriva Martel.

 

“Mnogi sveštenicu su žrtve, pa čak i Papa Franjo traži objašnjenja, a dobro zna šta se dešava unutar Vatikana. Papa Franjo je verovatno heteroseksualac i žrtva onih koji žive dupli život. Papa nije među vukovima, nego među ludacima”, otvoreno tvrdi Martel.

 

“Ova knjiga nije protiv Crkve, nego protiv lobija koji je već odavno u Vatikanu. Knjiga je kritika mojih tj. homoseksualaca… Nije moguće nastaviti s takvim lažima. Slučajevi pedofilije su vezani za ovaj lobi. Da budemo jasni, homoseksualnost nema veze s pedofilijom koja se najčešće događa u školama i porodicama. U Vatikanu su gotovo svi muškarci i tamo mrze žene. Čak je i većina sekretara muškog roda. Kardinali čiji su sekretari žene, verovatno su heteroseksualci, a što je, moram priznati, vrlo retko”, iskreno govori Frederik Martel.

 

“Treba završiti sa ovom praksom. Zašto bi neko štitio sveštenika pedofila? Štiteći sveštenika pedofila, osoba verovatno štiti svoju tajnu tj. sebe. Dok ovo ne shvatimo, ništa nećemo shvatiti. I dalje ćemo imati slučajeve pedofilije kao u SAD-u, Austriji, Argentini, Čileu, Kubi,…”

 

“Knjiga je konačno potvrdila ono što su ljudi već odavno shvatili”, završava Frederik Martel.

 

 

webtribune.rs

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *