Iran objavio fotografije uhapšenih CIA agenata

Svijet

Iranska agencja objavila je fotografije nekolicine uhapšenih CIA agenata. Nekoliko njih osuđeno je na smrt, prenosi Fars.

 

Ranije danas, ta poludržavna agencija prenokela je izjavu jednog zvaničnika iranske obavještaje agencije da je u akciji Teherana u junu razbijena mreža CIA agenata, navodno sajber – špijuna. Identifikovano je, kako je rečeno, 17 obavještajaca CIA, od kojih je nekoliko osuđeno na smrtnu kaznu.

 

Ostatak je osuđen na doživotini zatvor, dodaje agencija Fars.

 

Još uvijek nema zvanične reakcije iz Vašingtona, a u međuvremenu Iran je putem medija počeo da objavljuje fotografije uhapšenih CIA agenata.

 

 

Prma tvrdnji iranskih medija, neki su uhapšeni prilikom podnošenja zahtjeva za vizu, a neki su vize imali od ranije, “ali ih je CIA natjerala da ih obnove”.

 

Takođe, objavljeno je i da je ta akcija Irana pokrenuta u junu i da su s Teheranom na otkrivanju tajnih agenata CIA bili angažovani i obavještajci drugih zemalja, ali se ne navodi kojih.

 

Očekuje se reakcija SAD, koja je s Iranom već mjesecima u sve većem i većem sukobu, najpre oko povlačenja Vašingtona iz iranskog nuklearnog sporazuma, a zatim i oko “igre” sa napadnutim i zaplijenjenim tankerima u Persijskom zalivu.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *