Ujedinjena Rusija podržala Putinov prijedlog za premijera

Svijet

Poslanička grupa ruske vladajuće stranke Ujedinjena Rusija u Državnoj dumi jednoglasno, pred zasjedanje tog tijela, podržala kandidaturu Mihaiila Mišustina za premijera.

 

Očekuje se da se da predsjednik Federalne poreske službe tokom dana sastane sa članovima tri ostale parlamentarne grupe.

 

Državna duma održaće danas plenarnu sednicu na kojoj će razmotriti prijedlog predsjednika države Vladimira Putina da Mišustin bude novi premijer Rusije.

 

Kako je juče izjavio predsjedavajući donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin, svi poslanici donjeg doma ruskog parlamenta imaće priliku da postavljaju pitanja Mišustinu prije plenarne sjednice.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je juče Mišustina (53) za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio rusku vladu.

 

Ostavka Medvedeva uslijedila je nakon što je Putin predložio izmjenu ruskog ustava, koja bi donijela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

 

Putin potpisao: Radna grupa za izmjene ustava

 

Istovremeno, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o formiranju radne grupe koja će pripremiti prijedloge o izmjeni Ustava, saopšteno je iz Kremlja.

 

Radna grupa ima tri potpredsjednika, a obuhvataće ukupno 75 političara, poslanika, naučnika i javnih ličnosti, prenijela je agencija Tass.

 

U govoru o stanju nacije u saveznoj skupštini, predsjednik Rusije sugerisao je da će prijedlozi za izmjenu Ustava uključivati davanje ovlašćenja državnoj Dumi da odobri premijera, zamjenike premijera kao i federalne ministre.

 

Prema tom prijedlogu, predsjednik države biće obavezan da imenuje predložene kandidate, navodi Tass.

 

Prvi sastanak radna grupa će imati danas, kazao je jedan od potpredsjednika ovog tijela, Andrej Klišas.

 

U međuvremenu, za rusku agenciju iz pres službe predsjednika Putina je potvrđeno da bi on trebalo danas da se sastane sa radnom grupom za pripremu prijedloga izmjena Ustava Rusije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *