Koronavirus potvrđen u Australiji, Maleziji, Francuskoj…

Svijet

​Australija i Malezija su potvrdile prve slučajeve novog koronavirusa na svojoj teritoriji, dok Kina potvrđuje da je do sada preminula 41 osoba od posljedica tog virusa.

 

Australija je danas proglasila prvi potvrđeni slučaj koronavirusa u državi Viktorija, a pacijent hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici.

 

Kako se navodi, riječ je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i liječi se u bolnici.

 

I Malezija je danas potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistocnoj Aziji.

 

Ministar zdravlja je rekao je da su zaražene osobe povezane sa 66-godišnjim muškarcem za koje su singapurske vlasti potvrdile da je pozitivan na testiranje virusa.

 

U međuvremnu, Kina je potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija.

 

Virus se pojavio u centralnom kineskom gradu Vuhan krajem prošle godine, a proširio se na druge gradove uključujući Peking i Šangaj, kao i u druge države – Sjedinjene Države, Tajland, Južnu Koreju i Japan.

 

U Francuskoj treći slučaj novog koronavirusa

 

U Francuskoj je potvrđen treći slučaj novog smrtonosnog koronavirusa, što su prvi registrovani slučajevi tog oboljenja u Evropi, javlja AP.

 

Francuske vlasti su objavile da su te tri oboljele osobe putovale u Kinu, a da su dvije od njih iz iste porodice.

 

Ranije je francuska ministrka zdravlja Anjes Bizin saopštila je da su u Parizu i Bordou potvrđena dva slučaja tog virusa koji je došao iz Kine.

 

Ona je rekla da će vjerovatno biti još slučajeva i dodala da će vlasti učiniti sve kako bi ograničile širenje virusa.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *