Abrams: Podrška Maduru neće ostati nekažnjena

Svijet

Specijalni izaslanik SAD za Venecuelu Eliot Abrams izjavio je da će Rusija “uskoro saznati” da podrška predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru neće ostati nekažnjena.

 

“Kao što su to nedavno rekli pojedini predstavnici administracije u Vašingtonu, Rusija bi uskoro mogla da sazna da podrška Maduru neće biti besplatna. I drugi koji i dalje imaju koristi od Madura, ili ga podržavaju, trebalo bi da uzmu u obzir ovo upozorenje”, istakao je.

 

Abrams je rekao da bi u narednih nekoliko nedjelja mogli biti preduzeti određeni koraci koji bi dokazali ozbiljnost tih riječi.

 

Prethodno je savjetnik predsjednika SAD za nacionalnu bezbjednost Robert O`Brajan izjavio da bi Amerika mogla da preduzme mjere protiv ruske naftne kompanije “Rosnjeft” u slučlaju da ne promijeni svoju politiku po pitanju Venecuele, prenosi “Sputnjik”.

 

Abrams, međutim, nije precizirao da li bi ove mjere podrazumijevale uvođenje sankcija protiv “Rosnjefta”.

 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov stigao je u Karakas gdje bi trebalo da se sastane sa venecuelanskim predsjednikom Nikolasom Madurom i potpredsjednikom Delsi Rodrigez, javio je dopisnik ruske agencije TASS.

 

Lavrova i druge članove ruske delegacije na aerodromu je dočekao šef venecuelanske diplomatije Horhe Areaza.

 

On je u Karakas stigao nakon posjete Kubi i Meksiku.

 

Lavrov je posljednji put posjetio Venecuelu u avgustu 2011. godine.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *