Izolacija za oko 108 miliona Kineza

Svijet

Oko 108 miliona stanovnika jednog regiona na sjeveroistoku Kine ponovo se nalazi u izolaciji, pošto se tamo opet pojavio korona virus, kojim je zaraženo 34 ljudi.

 

Nedugo pošto je širom zemlje počeo povratak na normalan život, gradovi u provinciji Ðilin obustavili su željeznički i autobuski prevoz i zatvorili škole, a u karantinu se nalaze desetine hiljada ljudi.

 

Kako navodi Blumberg, ponovno uvođenje strogih mjera uznemirilo je mnoge stanovnike, koji su smatrali da je, što se tiče epidemije korona virusa u njihovoj zemlji, najgore već prošlo.

 

Iako rast broja zaraženih nije toliko brz kao što je to prošlog decembra bio slučaj u Vuhanu, kineskom gradu u kojem je globalna pandemija i počela, brza i snažna reakcija vlasti u Ðinanu odražava strah Kine od mogućih posljedica novog talasa zaraze, čije je obuzdavanje već izazvalo ogromnu društvenu i ekonomsku štetu u toj zemlji.

 

U namjeri da suzbiju širenje virusa, vlasti u gradu Šulan najavili su donošenje dosad najstrožih mjera – stambeni blokovi sa potvrđenim ili potencijalnim slučajevima biće zatvoreni, a izlazak iz kuće na dva sata radi kupovine najosnovnijih potrepština biće dozvoljen jednom članu svakog domaćinstva svakog drugog dana, navodi Blumberg.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *