State Department: Koordinator za borbu protiv terorizma Nathan A. Sales u Kataru

Svijet

Koordinator za borbu protiv terorizma ambasador Nathan A. Sales doputovao je u Dohu, u Katar, 12. augusta, kako bi zahvalio toj državi na njenoj posvećenosti u borbi protiv globalnog terorizma i zalaganju za čvrsto partnerstvo sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv terorizma i sigurnosti.

 

Ambasador Sales sastat će se s glavnim tužiteljem Alijem Bin Fetaisom al-Marrijem i drugim visokim vladinim dužnosnicima kako bi razgovarali o ulozi Katara kao snažnog partnera u borbi protiv finansiranja terorizma, uključujući provedbu novog programa Borbe protiv pranja novca / suzbijanja finansiranja terorizma („AML / CFT“ Anti-Money Laundering/Countering the Financing of Terrorism). Ambasador Sales razgovarat će i o aktivnom sudjelovanju Katara u Globalnoj koaliciji za poraz ISIS-a.

 

Katar je jedan od najbližih saveznika Sjedinjenih Država u regiji. Zračna baza Al-Udeid dom je Kombinovanog zračnog operativnog centra, koji ugošćuje 18 zemalja i odgovorna je za sve vazdušne operacije koalicije na Bliskom Istoku i Srednjoj Aziji. Više od 8.000 američkog vojnog personela je smješteno u zračnoj bazi Al-Udeid, a još njih oko 200.000 prođe kroz bazu godišnje.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *