Borenović: Imamo ustavnu i ljudsku obavezu da podržimo Davidovog oca!

Aktuelno

Narodni poslanik Branislav Borenović naglasio je da u predstojećim aktivnostima neće biti bilo kakve politizacije u slučaju smrti Davida Dragičevića. On je istakao da narodni poslanici imaju ustavnu, a prije svega ljudsku obavezu, da traže i podrže utvrđivanje pune istine i da će to i učiniti.

– Čekali smo mjesec dana, ne želeći da bilo šta dobije bilo kakvu političku konotaciju, ali je ovo zataškavanje, nerad i zamagljivanje užasne smrti, prevršilo svaku mjeru. Naš je posao da o narušenoj bezbjednosnoj situaciji i Davidovoj smrti javno progovorimo, naveo je narodni poslanik i lider PDP-a Branislav Borenović na Fejsbuk stranici “Pravda za Davida”.

Borenović je izričito naglasio da će sve aktivnosti biti vođene uz saglasnost Davidovog oca Davora Dragičevića i da svako treba da učini ono što može u skladu sa svojom profesijom i pozicijom. On je takođe naveo da istražni organi, policija i tužilaštvo, treba da utvrde tačne činjenice o svim ubistvima, nestancima i nesrećama.

– Da li je ovo pritisak na institucije? Jeste i neophodan je, da svoj posao rade odgovorno i efikasno. Hoću da ponovim i otklonim bilo kakvu politizaciju. Kao narodni poslanici imamo ustavnu, a prije svega ljudsku obavezu, da tražimo i podržimo utvrdjivanje pune istine, istakao je Borenović.

Naveo i da poslanici mogu da traže izvjestaje o važnim pitanjima, ali da iznad svega građani mogu i treba da traže istinu i pravdu.

Borenović je u ponedjeljak naveče prisustvovao skupu “Pravda za Davida – Stop nekažnjenim ubistvima u Banjaluci” na banjalučkom Trgu Krajine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *