Mile Radišić kupio imovinu Medicinske elektronike!

Aktuelno

Firma Grand Trejd, zvanično u vlasništvu banjalučkog tajkuna Mile Radišića, kupila je na današnjoj licitaciji u u Banjaluci preostalu imovinu Medicinske elektronike za tri miliona maraka.

Danas na licitaciji u Okružnom privrednom sudu Banjaluka konačno prodata preostala dva objekta Medicinske elektronike. Jedini kupac koji s epojavio na licitaciji bio je Grand Trejd Mile Radišića, koji je na kraju i kupio imovinu Medicinske elektronike po cijeni od 3.004.400 KM.

Ovo je bila sedma licitacija nakon izvršene revizije procjene vrijednosti imovine Medicinske elektronike, a stečajni upravnik Lazo Tomić nije krio svoje zadovoljstvo.

– Napokon, nakon dužeg vremena uspjela je danas da se proda. Jedan se kupac pojavio, to je Grand trejd, koji je izlicitirao cijenu na 3 miliona, 4 hiljade i 400 maraka. Nije se mogla prodati ispod tri miliona, znači sve je urađeno po propisu kako smo i oglasili prodaju. Ja sam kao stečajni upravnik zadovoljan da je napokon prodata i da je odrađeno sve do sada po zakonu o stečaju i praksi koja je poznata u stečajnim procesima, rekao je Tomić nakon licitacije.

 Lazo Tomić (desno): Sve je urađeno po propisu!

Na početku licitacije, član Odbora povjerilaca Medicinske elektronike Milan Jovičić zatražio je da novinari ostanu u sali tokom licitacije, zbog čega je stečajni upravnik Lazo Tomić zahtijevao njegovo izuzeće. međutim, Jovičić nije izašao iz sale na insistiranje obezbjeđenja, već je iz protesta legao na pod, nakon čega su mu dozvolili da prati licitaciju.

 Jovičić: Stečajni upravnik se izvještio u manipulacijama!

Jovičić je po okončanju licitacije rekao da je žalosno što se od imovine koja je prvobitno procijenjena na oko 35 miliona za radnike nije moglo izdvojiti ni 600 hiljada maraka. Zato je, kaže, stečajni upravnik loše uradio svoj posao.

– To je moralo ići po znatno većoj cijeni. Tu je kvadrat prostora, kvadratni metar poslovnog prostora oko 600-700 KM. A tu, na tom mjestu, odmah iza, ovaj zlatar prodaje poslovni prostor po 3-4 hiljade maraka. I kako tu čovjek može biti zadovoljan, pogotovo radnici povjerioci. To je vodio čovjek iz Incela, čovjek koji je tamo radio u sasvim drugoj branši, daleko od ove branše. Koliko se snašao, ali čini mi se da se on poprilično izvještio u tim manipulacijama i u okviru tih manipulacija sve je rađeno i sve je završeno, rekao je Jovičić koji je u Odboru povjerilaca predstavljao radnike Medicinske elektronike.

Medicinska elektronika bila je u stečaju duže od sedam godina. Vrijednost njene imovine nakon revizije procijenjena je na 9,67 miliona maraka, a prodata za svega 3.004.400 KM i to Mili Radišiću koji je robijao zbog ranijeg pokušaja nezakonite kupovine.

Mile Radišić je krajem 2013. godine pravosnažno osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisao cijenama akcija Medicinske elektronike i tako oštetio Republiku Srpsku za više od milion maraka.

Zatvorsku kaznu, nakon dugotrajnog izbjegavanja, odslužio je samo djelimično. Zbog “dobrog vladanja” prijevremeno je pušten na slobodu dvet mjeseci prije isteka kazne koja mu je trajala do 18. jula ove godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *