Govedarica: Postoje dva SDS-a, jedan bi da služi narodu, a drugi vlasti!

Aktuelno

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica tvrdi da je proces unutarstranačkih izbora u Srpskoj demokratskoj stranci praktično već počeo i Milovan Bjelica ima priliku da se kandiduje za predsjednika.

 

– Ako dobije podršku, moći će da vodi SDS u tom smjeru o kojem govori, rekao je Govedarica u intervjuu za “Glas Srpske”.

 

Govedarica odbacuje zahtjeve unutarstranačkih oponenata da podnese ostavku i navodi da još razmišlja o tome da li će se kandidovati za predsjednika stranke.

 

– Nažalost, postalo je potpuno evidentno da unutar SDS-a postoje, ajde da tako kažem, dva SDS-a. Jedan je onaj pravi, istinski, izvorni i narodni SDS koji želi da bude u službi srpskog naroda i koji ne želi da učestvuje u daljoj razgradnji i devastaciji Srpske i njenih institucija i postoji onaj drugi, na sreću, manji SDS, koji zbog ličnih interesa pojedinaca ili grupa želi da bude u službi vlasti, kaže Govedarica.

 

Govoreći o rezultatima prijevremenih izbora i porazu SDS-a u Doboju, tvrdi da izbori nisu bili regularni i da se dogodila velika krađa glasova.

 

– U Doboju u nedjelju nisu bili izbori, već razbojnička krađa u režiji političkog benda Obrena Petrovića. Ono sa čim su se susretali naši posmatrači i poniženja koja su pretrpjeli su nešto strašno. Ako naši posmatrači barataju cifrom od oko 17 000 izašlih na izbore, a zvanično je izašlo 35 000 ljudi, to najbolje govori o kakvoj krađi se radilo, rekao je on.

 

Negirao je vlastitu odgovornost za izborni poraz u oktobru prošle godine i odgovorio na stalne zahtjeve za ostavku, koji se mogu čuti od jednog dijela funkcionera SDS.

 

– Kada je riječ o opštim izborima, smatram da mi više od 280 000 glasova koje sam dobio kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, što je dva i po puta više nego što je dobila stranka i oko 60 000 više nego što je dobila koalicija koja me je podržavala, stvara obavezu da se ponašam politički dosljedno, rekao je Govedarica.

 

Na konstataciju da je poslije opštih izbora bio protiv bilo kakvih razgovora i saradnje sa SNSD-om, a sada je na čelu delegacije SDS-a koja čeka poziv na razgovore, Govedarica tvrdi da tu nema nedosljednosti.

 

– Biću potpuno jasan. Glavni odbor SDS-a je u novembru zauzeo stav da neće da pregovara sa SNSD-om o učešću u vlasti u Republici Srpskoj, a što se tiče nivoa BiH, zauzet je stav da smo u interesu Srpske otvoreni za razgovore sa svim političkim partijama, pa time i sa SNSD-om. Po čemu sam onda nedosljedan? – pita predsjednik SDS-a.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *