Milionska šteta na pijaci Arizona

Aktuelno

Prema informacijama policije, tužilaštva i vatrogasaca, u požaru na pijaci Arizona, koja se nalazi između Gradačca i Brčkog, nije bilo povrijeđenih nii poginulih.

 

Materijalna šteta sigurno će biti milionska, jer je vatra zahvatila dvije trećine objekata.

 

“Dojavu smo dobili 3.17 sati i proslijedili smo je kolegama u Brčkom i Gradačcu. Dvije trećine objekata je izgorjelo i šteta će sigurno biti velika. Velika je površina uništenih objekata. Vatra je u najvećoj mjeri ugašena i kolege dežuraju sa dva vozila, jer se dešava da se negdje upale veće grede”, priča za “Faktor” vatrogasac iz Srebrenika Nihad Delić, koji je tokom noći gasio vatru.

 

Na pijacu Arizona poslana je jedinica specijalne policije da bi spriječila ulazak na požarište, potvrdio je za pomenuti portal, dežurni kantonalni tužilac Dževad Ćejvanović.

 

“Na mjestu događaja je policija i vatrogasci, jer još uvijek to mjesto nije sigurno. Postoji opasnost od isparenja. Šteta će sigurno biti milionska. Uviđaj će obaviti pripadnici odjela kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, zajedno sa vještacima elektro i protivpožarne struke, uz nadzor Tužilaštva TK. Tek trebamo vidjeti kada ćemo početi s uviđajem, moramo sačekati da sve bude sigurno”, rekao je Ćejvanović.

 

On je istakao da je sreća da u požaru, prema informacijama MUP-a TK i policajaca iz Gradačca, niko nije poginuo.

 

“Tek popodne napravit ćemo procjenu hoćemo li početi s uviđajem, još vatra pomalo tinja, prisutna su i isparenja. Nije sigurno ni za nas, a ni za vlasnike štandova. Razumljivo je da ljudi žele da spase nešto od svoje imovine, ali pri tome rizikuju vlastiti život i zbog toga specijalna policija dežura na požarištu”, rekao je tužilac Ćejvanović.

 

Podsjećamo, ista pijaca potpuno je izgorjela 2016. godine, kada je vatra progutala oko 500 štandova.

 

Faktor

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *