PAVIĆ PISAO DODIKU
Poslali smo poruku da nismo iskreni prijatelji i partneri

Aktuelno

Nakon posljednjih smjena kadrova DNS u Prijedoru, Predjedništvo ove stranke donijelo je Odluku da se zaustavi dalje političko djelovanje u okviru Koalicije, a u skladu sa Sporazumom o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

 

Marko Pavić, predsjednik DNS uputio je pismo Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a, koje prenosimo u cjelosti:

 

“Vama je vrlo dobro poznato, ne drugima iz Koalicije, da je DNS godinama bio iskreni i pouzdani partner SNSD-a. Mnoge ključne Odluke smo donosili zajedno, preuzimali odgovornost, a sve radi razvijanja naše Republike Srpske i poboljšanja života u njoj. Dok smo mi to radili, drugi su nastojali da umanje značaj DNS-a i Koalicije, a danas isti ti postaju perjanice, ustavobranitelji i slavodobitnici politike koju nisu stvarali. Stvarali su je, svojevremeno, SNSD i DNS, organi stranaka i nas dva predsjednika.

 

Rezultat negativnog stava prema DNS-u jeste djelovanje u toku i nakon Opštih izbora 2018. godine i pokušaj potpune degradacije DNS-a. I pored svega, mi smo nastojali da pokažemo svoju odgovornost prije svega zbog Republike Srpske i što bržeg implementiranja rezultata izbora i formiranja njenih institucija. Često je to bilo na štetu DNS-a, ali ni to nije prepoznato. Obilježeni smo kao krivci u određenim centrima, iako je potpuno jasno i iz analize rezultata izbora dokazivo da je DNS odgovorno izvršio svoje obaveze iz Sporazuma koji smo potpisali za Opšte izbore 2018. godine.

 

Nastavljeno je i dalje degradiranje, nepovjerenje, sumnjičenje, smjenjivanje kadrova DNS-a. DNS je predstavljen u mnogim lokalnim zajednicama kao najveća prijetnja za SNSD, a sve radi uskih stranačkih interesa.

 

Podsjetiću Vas na Lokalne izbore 2012. i 2016. godine: šta je značilo kada smo izašli odvojeno, a šta zajedno za nivo načelnika/gradonačelnika.

 

Najmanje što smo mogli očekivati je da ne vodimo međusobnu borbu u onim lokalnim zajednicama koje su bile personifikacija politike DNS-a i SNSD-a. Ako nismo bili u stanju da to zaustavimo, poslali smo poruku da nismo iskreni prijatelji i partneri. Nisu tu problem samo politike SNSD-a i DNS-a. Veći je problem što je došlo do podjele građana i međusobnih animoziteta koji se često graniče sa mržnjom. Od takvih naših međusobnih odnosa korist mogu imati samo neki drugi.

 

Iz svega navedenog obavještavam Vas da do daljnjeg nas više ne obavezuje usaglašavanje stavova unutar Koalicije.

 

Odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u korist građana.

 

Predlažem da u što skorije vrijeme održimo sastanak na nivou najviših organa SNSD–a i DNS-a, da još jednom analiziramo ukupnu političku situaciju i međusobne odnose prije donošenja konačne odluke”.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *