Vukanović: Glavna služba za reviziju amnestira kriminal, pljačku i bezakonje

Aktuelno

Poslanik Kluba SDS u parlamentu Srpske Nebojša Vukanović obrušio se danas na Glavnu službu za reviziju javnog sektora Republike Srpske navodeći da ona služi kako bi se amnestirao kriminal, pljačka i bezakonje.

 

On je tokom rasprave o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora o sprovedenoj finansijskoj reviziji u 2018. godini, kazao da je glavni revizor Jovo Radukić, koji rukovodi ovom institucijom, jedan od najodgovornijih ljudi što se Republika Srpska nalazi u ovako teškoj situaciji.

 

– Vi ste najveća sramota koja ulazila u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Vi ste tu da amnestirate kriminal pljačku i bezakonje. Na primjeru Glavne službe za Reviziju javnog sektora u Republici Srpskoj najbolje se može vidjeti kako je država zarobljena i kako se nalazi u rukama organizovane kriminalne grupe- kazao je Vukanović.

 

On je upitao Radukića kakve su njegove veze sa biznismenom Jovom Vidovićem. Potom je optužio Radukića da je protiv njega bila podignuta optužnica jer je od Vidovića pokušao iznuditi sto hiljada maraka.

 

– Da li ste to završili preko sudija i njihovih žena koje rade u Glavnoj službi za reviziju. Čim je došao na ovu funkciju Radukić je pritiscima prisilio revizora Stefana Brkića da napusti službu. To je učinio jer je Brkić sa prethodnim glavnim revizorom Duškom Šnjegotom utvrdio deficit od 175 miliona KM, što se Vladi nije dopalo- naveo je Vukanović. On je istakao da je sama činjenica da je Radukić na ovu funkciju došao direktno iz Ministarstva finansija gdje je obavljao funkciju pomoćnika ministra klasičan sukob interesa.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *