Odgođeno poništavanje diplome direktora OBA

Aktuelno

Inspektorat RS dozvolio je odlaganje poništavanja diplome Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), potvrđeno je “Nezavisnim”.

 

Podsjetimo, “Univerzitet za poslovne studije” Banjaluka, gdje je sporna diploma stečena, putem punomoćnika je Inspektoratu podnio zahtjev za odlaganje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom, pokretunog protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, a kojim je odbijena žalba Univerziteta na rješenje republičkog prosvjetnog inspektora.

 

U predmetnom zahtjevu se, između ostalog, navodi da bi izvršenjem pomenutog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet i za Osmana Mehmedagića, te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odlaganja izvršenja rješenja.

 

“Odlučujući po navedenom zahtjevu, ovaj organ je dozvolio odlaganje izvršenja rješenja do donošenja konačne sudske odluke u upravnom sporu, koji se vodi pred Okružnim sudom u Banjaluci, povodom podnesene tužbe”, rečeno je u Inspektoratu RS.

 

Rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora, podsjetimo, naloženo je “Univerzitetu za poslovne studije” Banjaluka da poništi diplomu Mehmedagića i oglasi je ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske. Na rješenje inspektora blagovremeno je izjavljena žalba drugostepenom organu, koji je nakon provedenog postupka odbio žalbu kao neosnovanu. Protiv drugostepenog rješenja Univerzitet je pokrenuo upravni spor pred Okružnim sudom u Banjaluci.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *