Mladi SDS-a sa 40.000 potpisa od Dodika traže objavljivanje Programa reformi

Aktuelno

Članovi Omladine Srpske demokratske stranke (SDS) danas su u Predsjedništvo BiH predali potpise građana Republike Srpske sa zahtjevom za hitno javno objavljivanje dokumenta Program reformi BiH.

 

Potpisi su sakupljali u gradovima Republike Srpske u periodu između 9. i 16. decembra, a sakupljeno je 40.171 potpis sa zahtjevom da se objelodani dokument reformi koje je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

“Mi se pitamo da li će naš novac odlaziti na nabavku naoružanja, da li će naši vojnici ratovati u tuđim državama za tuđe interese. Postavljamo pitanje koje je od javnog interesa svih građana BiH jer se to tiče svih nas i naših budućih generacija”, rekla je Bojana Golijanin, član Aktiva mladih SDS-a Opštinskog odbora Istočno Novo Sarajevo.

 

Marko Sikira, predstavnik Omladine SDS-a sa Pala kaže da je nedopustivo da se ovakve odluke donose iza leđa građana.

 

 

“Zato je ovih 40 hiljada potpisa poruka Dodiku da donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa jer ćemo svaki put na ovakvo ponašanje alarmirati javnost ovakvim inicijativama”, rekao je Sikira naglasivši da je stav SDS-a da srpski narod u BiH treba slijediti stav Srbije po pitanju integracija u NATO.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *