BANJALUČKI KRIMINALCI U CECINOM DRUŠTVU
Bjegunac pred zakonom Republike Srpske slobodno se šepuri po Beogradu

Aktuelno

Folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović u novogodišnjoj noći nastupala je u hotelu “Majdan” u Beogradu. Među brojnom publikom bio je i poznati fudbaler Ognjen Vranješ, a u njegovom društvu našao se bjegunac pred zakonom Dejan Kostić Dela.

 

Beogradski mediji prenose da se poznati fudbaler, o kojem su tablodi prošle godine mjesecima brujali zbog navodne afere sa Jelenom Karleušom, pojavio na Cecinom nastupu u elegantnoj crnoj odjevnoj kombinaciji i privukao veliku pažnju prisutnih.

 

Ono što mediji u srpskoj prestonici nisu znali jeste da se u Vranješovom društvu našao vođa navijača banjalučkog FK Borac i član Skupštine tog kluba Dejan Kostić Dela, za kojim je raspisana potjernica, jer je nestao iz Banjaluke kada mu je određen pritvor.

 

 

Naime, Dela je bio uhapšen zbog nasilničkog ponašanja i maltretiranja mladića u Banjaluci. Sve je snimao telefonom i objavljivao, zbog čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

 

Nakon isteka pritvora, Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je produženje pritvora, međutim sudija Osnovnog suda je odbio taj predlog i krajem maja 2019. je pušten na slobodu.

 

Na odluku Osnovnog suda žalio se postupajući tužilac i njegova žalba je uvažena, a Deli je ponovo određen pritvor. Međutim, kada su došli da mu uruče rešenje o produženju pritvora, policajci ga nisu pronašli na adresi stanovanja, jer je u međuvremenu pobjegao iz Republike Srpske.

 

Za Delom je raspisana centralna potjernica MUP-a RS, ali je očito u Srbiji siguran od zakona, i da ga iz Republike Srpske baš i ne traže.

 

 

U društvu Ognjena Vranješa i Kostića na Cecinom koncertu viđen je i banjalučki biznismen Branko Kovačević Felšo, bivši predsjednik a danas član uprave FK Borac, kao i Vranješov brat Stojan koji igra za Borac.

 

U septembru prošle godine Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Branka Kovačevića direktora “Horizont” d. o. o. Banjaluka, koji se tereti da je tokom 2016. i 2017. godine počinio utaju PDV-a u iznosu od 358. 428 KM i za taj iznos oštetio budžet BiH.

 

Još jednom se pokazalo da vlasti Republike Srpske i Srbije štite kriminalce u svojim redovima, koji se bezbrižno pojavljuju u javnosti i bahate na estradnim zabavama uprkos činjenici da su na policijskim potjernicama.

 

Tuče i pokušaji ubistva

 

Dejan Kostić Dela je nekada bio član grupe Slaviše Ćuluma, koja je učestvovala u brojnim tučama na području Banjaluke, a bili su poznati i po teškim krivičnim djelima.

 

 

Dela je 2011. osuđen na pet godina zatvora, zajedno sa Slavišom Ćulumom i Dejanom Čajićem, zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010.

 

Zatim je 2016. bio uhapšen zbog sumnje da je godinu ranije, zajedno s još jednom osobom, opljačkao firmu “Hidroinženjering” i da su iz sefa ukrali oko 12.000 maraka.

 

Zatim je 2018. godine tokom proslave momačke večeri izboden nožem, ali je kasnije tvrdio da je to bio nesretni slučaj i da nije bilo sukoba.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *