Dug u zdravstvu povećan na milijardu i 60 miliona maraka

Aktuelno

Dug u zdravstvu Republike Srpske je u proteklih godinu i par mjeseci porastao za oko 60 miliona maraka.

 

Potvrdio je ovo danas premijer Republike Srpske Radovan Višković odgovarajući na pitanje poslanice Jelene Trivić tokom aktuelnog časa u Narodnoj skupštini RS.

 

Odgovarajući na pitanje da li je dug zdravstva porastao ili se smanjio u toku mandata aktuelne Vlade RS, Višković je podsjetio da je nakon preuzimanja funkcije premijera dug zdravstva bio oko milijardu KM, dok je danas uvećan za 60 miliona KM.

 

On je istakao da je Vlada uvela niz mjera kako bi se stanje u zdravstvu poboljšalo, a jedna od tih mjera je to što je Srpska izmirila svoje obaveze prema zdravstvenom sistemu Srbije.

 

Višković je podsjetio da su fondovi zdravstvenih osiguranja Srpske i Srbije potpisati sporazum koji omogućava našim građanima da prilikom liječenja u tamošnjim zdravstvenim ustanovama budu tretirani kao domaći pacijenti.

 

– Na dnevnom redu neke od narednih sjednica NSRS pojaviće se zakoni o zdravstvenoj zaštiti i socijalnom osiguranju uz pomoć kojih želimo da zdravstveni sistem prilagodimo našim mogućnostima i potrebama – istakao je Višković.

 

On je dodao da Vlada sitnim pomacima pokušava da uvede red u zdravstveni sistem.

 

Poslanica Jelena Trivić nadovezala se na premijerovu izjavu navodeći da je upravo priznao da ništa nisu uradili da se stanje u zdravstvu poboljša.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *