Šeranić: Nema novih slučajeva virusa korona u RS

Aktuelno

Nema novih slučajeva virusa korona, rekao je danas ministar zdravlja Alen Šeranić.

 

– U odnosu na klastere koji su se formirali, gospodin iz Modriče je iz klastera iz Banjaluke. Imamo dva slučaja u Banjaluci, jedan u Čelincu i jedan u Srpcu. Prvi klaster se gasi, potvrđeni su negativni testovi kod oba lica – kaže Šeranić i dodaje da se trenutno se najviše ulaže u zaustavljanje klastera u Banjaluci.

 

On je istakao da je na UKC RS smješteno 13 osoba, tri osobe se liječe, a deset je u izolaciji.

 

– Dobra vijest je da među zaraženim nismo imali osoba starijih od 65 godina. Uglavnom se radi o mlađim i osobama srednje životne dobi – naglašava Šeranić i dodaje da je to važno u pogledu zaštite starijih, koji su najugroženiji.

 

Šeranić je rakao da je iz preventivnih mjera testiran zbog kontakta sa Zlatanom Klokićem, ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

 

– Testiranje je uvijek stvar procjene kontakta. Ako držite distancu sa ljudima i činite sve preventivne mjere, rizik zaraze je nizak. Imamo dovoljno testova. Dosad je odrađeno oko 300 testova – kaže Šeranić i dodaje da građani moraju striktno da poštuju rješenja o samoizolaciji.

 

– Rigorozno će biti kažnjavani oni koji se ne budu pridržavali mjera izolacije. To su stvari koje nećemo prepustiti slučaju. Drugačije nećemo moći da neodgovorne ljude pozovemo na odgovornost. Komunalna policija je dobila naređenje da se stavi na raspolaganje gradovima i opštinama u pogledu kontrole ljudi koji su u izolaciji. Zahvalio bih se svima koji se odgovorno i adekvatno ponašaju u ovoj situaciju. Na sreću odgovornih je više od ovih drugih, a sistem će se potruditi da se i oni odgovornije ponašaju – poručio je Šeranić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *