Umrle tri osobe zaražene virusom korona, osam novih slučajeva

Aktuelno

Tri osobe kod kojih je potvrđen virus korona preminule su u posljednja 24 časa u Republici Srpskoj, a u istom periodu potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze ovim virusom.

 

Preminula su dva muškarca i jedna žena, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa hroničnim udruženim oboljenjima, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

 

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka.

 

Radi se o tri ženske i pet muških osoba, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.

 

Četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 952 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.006 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih je 95, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 32, a u opštim bolnicama 63.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 23 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.

 

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 82.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *