U Srpskoj 31 novi slučaj zaraze virusom korona

Aktuelno

U Republici Srpskoj virus korona potvrđen je kod još 31 osobe, od čega je 23 zaraženo u Modriči, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 296 laboratorijskih uzorka.

 

Radi se o 25 ženskih i šest muških osobe, od kojih su četiri mlađe, 24 srednje i tri starije životne dobi.

 

23 osobe su iz Modriče, tri iz Banjaluke, dvije iz Dervente i po jedna Prnjavora, Doboja i Prijedora.

 

“Od 31 novozaraženog, 23 osobe su radnici Fabrike obuće Alfa u Modriči. Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Modriča pristupila je epidemiološkoj obradi svih zaposlenih, izvršeno je ispitivanje kontakata i anketiranje. U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske preduzete su sve epidemiološke mjere i određena kućna izolacija za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima”, saopšteno je iz Ministarstva.

 

HES DZ Modriča nastavlja da provodi sve aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju širenja infekcije u fabrici.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.469 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 116 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 991, osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.877 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih je 81, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 21, a u opštim bolnicama 60.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 19 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji devet pacijenta.

 

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 67.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 853 osoba, a nadzor je završen kod 34.694 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *