SUKOB DNS I SNSD KULMINIRAO
Nakon telefonskog poziva iz Beograda, Dodik moli Nešića da ostane u koaliciji!

Aktuelno Društvo

Dodik mišljenje naprasno promijenio nakon poziva iz Beograda u kome mu je sugerisano da se “ne igra glavom” i da Nešića ne smije pustiti niz vodu

 

Lider SNSD Milorad Dodik sastao se kasno popodne u jednom banjalučkom restoranu sa predsjednikom DNS Nenadom Nešićem. Kako prenose mediji bliski aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj, Dodik i Nešić su tokom kratkog susreta razgovarali o “ozbiljnim temama”.

 

S obzirom na dešavanja proteklih dana i činjenicu da je Nešić je u srijedu podnio ostavku na mjesto direktora “Puteva Republike Srpske”, koju je obrazložio zdravstvenim problemima, a koja je uslijedila nakon sastanka užeg rukovodstva RS i SNSD, može se zaključiti da su razgovarali o budućnosti koalicionih odnosa SNSD i DNS.

 

Dodik je u četvrtak, odmah nakon Nešićeve ostavke na koju je po mišljenju mnogih bio primoran, rekao da je Nešić smijenjen i istakao da su SNSD i DNS i dalje u koaliciji.

 

Lider SNSD je otišao i korak dalje i rekao da nema ništa sporno u tome da pozicija direktora “Puteva Republike Srpske” pripada DNS, te da će Nešić moći ponovo da konkuriše za tu funkciju ukoliko mu zdravstveno stanje dozvoli.

 

 

– Oni ostaju naš koalicioni partner i mislimo da razgovaramo o našoj saradnji. Nemamo namjeru nikoga iz DNS-a da smjenjujemo, a Nešiću smo rekli da, kada završi medicinski tretman, može da dođe da razgovaramo o njegovom angažmanu, rekao je Dodik i najavio raspisivanje konkursa u roku od 60 dana, na koji Nešić “može da se prijavi ukoliko bude zdravstveno sposoban”.

 

Izvori Istinito tvrde da je sastanak organizovan na inicijativu Milorada Dodika, koji sada traži od Nešića da DNS ne istupi iz koalicije u kojoj su od 2006. godine.

 

Takođe, isti izvori navode da je Dodik mišljenje promijenio nakon poziva iz Beograda u kome mu je sugerisano da se “ne igra glavom” i da Nešića ne smije pustiti niz vodu.

 

Zanimljiva je tvrdnja da ovaj poziv nije stigao iz beogradskih političkih krugova, već od tajkuna bliskih vlastima Srbije.

 

Konačan rasplet situacije u vezi odnosa na relaciji SNSD – DNS, ili bolje rečeno Dodik – Nešić, trebalo bi da uslijedi sutra popodne, nakon sjednice Predsjedništva DNS.

 

Dodik je nakon opštih izbora 2018. godine pocijepao DNS na dvije stranke i sa funkcija smijenio više kadrova te partije koje je nazvao “mangupima”, uz obrazloženje da nisu djelovali u interesu koalicije.

 

Istinito

 

Tagged

1 thought on “ SUKOB DNS I SNSD KULMINIRAO
Nakon telefonskog poziva iz Beograda, Dodik moli Nešića da ostane u koaliciji!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *