Okružni sud poništio presudu za klevetu po tužbi Stevandića protiv Mektića

Aktuelno

Okružni sud je rješenjem od 28. septembra ove godine, ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje.

 

Okružni sud u Banjaluci, uvažio je žalbu Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH,na presudu Osnovnog suda u Banjaluci od 29. oktobra 2019. po kojoj je bio kriv za klevetu protiv Nenada Stevandića, predsjednika Ujedinjene Srpske i dužan da mu na ime odštete isplati 2.500 KM i sudske troškove u iznosu od 1.126,58 KM, sa zateznom kamatom.

 

Na osnovu Mektićeve žalbe, Okružni sud je rješenjem od 28. septembra ove godine, ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje.

 

 

Stevandić je Mektića tužio za klevetu zbog tvrdnji koje je iznio u emisiji “Ukrštenica” na Javnom servisu RTRS 29. januara 2018. godine.

 

Mektić je tada rekao da je “Stevandić sa crvenom beretkom i crvenim kombijem maltretirao Srbe po Banjaluci”.

 

– Ma, nisam ga prijavio. Evo MUP-a nek’ istražuje, a on mene ako nije istina nek tuži. Ja ću mu dovesti ljude koje je maltretirao, trpao u kombije i odvodio u neku baraku, maltretirao i tukao. On je ratovao u Banjaluci, ovdje pred Bosnom. Šta treba prijaviti? Da je ubijen inspektor Sušnica sad, je li to treba prijaviti?. Ja govorim nek’ MUP ispita nekakvu, da vidi kakva je veza. Neću, to se radi po službenoj dužnosti. Ne možete vi ubiti čovjeka pa reći: ‘De podnesite prijavu da neko istražuje’. Jest, maltretirao je ljude ovdje sa crvenim kombijem, crvenom beretkom, pričaju javno pa ja znam, meni su ljudi prilazili u Banjaluci, čak sam nekidan sreo čovjeka, ovdje gdje penzioneri igraju šah, ja ću javno na televiziju doći reći da me strp'o u taj kombi i odveo, rekao je tada Mektić.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *