SKANDAL U HAN PIJESKU
Ćerki mu dali otkaz jer se kandidovao za odbornika na listi SDS-a!

Aktuelno Društvo

Ana Borković iz Han Pijeska dobila je otkaz u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove samo zato što se njen otac Goran Kanosatrevac-Kane kandidovao za odbornika na listi SDS-a u Han Pijesku.

 

U objavi na Fejsbuku, Anin otac Goran ističe da nije pomoglo ni to što je ona tokom cijelog školovanja bila među najboljim đacima i studentima, što je inženjer arhitekture, što su i ona i muž iz porodica poginulih boraca.

 

Jednostavno, politika je bila jača od svake logike, a Ana, kao ni njen otac, nije povila glavu i pristala na ucjene.

 

 

Nakon udaje, njegova kćerka Ana živjela je u Han Pijesku, ali kada joj suprug Pero dobije posao u Banjaluci, zajedno sa ćerkom Todorom odlaze u Banjaluku, gdje i ona počinje da radi u Upravi za imovinsko-pravne i geodetske poslove.

 

Nakon nekog vremena, na Aninu molbu, iako je zaposlena po ugovoru o djelu, odobren joj je raspored u Han Pijesak i ona se sa kćerkom se vraća kući.

 

Problemi počinju kada se njen otac kandidovao za odbornika na listi Srpske demokratske stranke u Han Pijesku.

 

– Odjednom se zaboravlja na sve Anine uspjehe, zaboravlja se da je udata za sina poginulog borca, zaboravlja se da joj je đed, majčin otac, poginuli borac, zaboravlja se da je majka jednog djeteta i da čeka bebu, zaboravlja se da je inženjer arhitekture. Zaboravlja se da ona ima formiranu porodicu. Ništa to više nije važno, navodi Goran u svojoj objavi.

 

Goranu 14. oktobra stiže poziv iz Banjaluke i ultimativan uslov – da se Ana mora učlaniti u SNSD, inače će dobiti otkaz ugovora o radnom angažovanju, koji je inače bio zaključen do 31.12.2020. godine i koji se automatski produžava.

 

– Otvoreno mi se kaže, da je to zato što sam ja na listi SDS-a. Ne želim pominjati ime, jer u prirodi nisam revanšista, ali jasno izvodim zaključak da je ovo rezultat intervencije iz Han Pijeska, jer u Banjaluci to niko nije pominjao. Kao otac nisam želio da utičem na Aninu odluku, pogotovo što nije član ni jedne političke stranke, ali unaprijed znam njen ponos, znam njen karakter i znam odgovor prije odluke. Naravno ne pristaje na ucjene, ne pristaje na povredu inteligencije, ne pristaje da kleči i moli. Odgovor je bio NE i odmah nakon toga slijedi obavještenje 22.10. o raskidu ugovora o radnom angažovanju, sa 15. oktobrom, stoji u objavi Aninog oca na Fejsbuku.

 

Goran smatra da ultimatum, za koji kaže da je iniciran iz Han Pijeska, predstavlja svojevrsnu ispisnicu iz Han Pijeska.

 

– Je li ovo omalovažavanje samo nje, ili kompletnih i časnih porodica Borković i Kanostrevac? – upitao je na kraju Goran Kanosatrevac-Kane.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *