DNS U OPOZICIJI
Nešić pozvao glasače da podrže opozicione kandidate tamo gdje nemaju svoje

Aktuelno Politika

Predsjednik DNS-a pozvao glasače svoje partije da glasaju za opozicione kandidate za gradonačelnike i načelnike na predstojećim lokalnim izborima, izuzev onih opština gdje DNS ima svoje kandidate. Uputio je i poziv SDS-u i PDP-u da podrže kandidate DNS-a u Prijedoru i Srpcu kako bi spriječili pobjedu kandidata SNSD-a.

 

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza u emisiji TV intevju BN TV rekao je da je odluka o izlasku iz vladajuće koalicije konačna i da će DNS samostalno donositi odluke.

 

“Nećemo biti privjesak partija”, ponovio je Nešić i dodao:

 

– DNS je opozicija. Rekao sam NE Dodiku, NE stagnaciji Republike Srpske, ali sam rekao DA za budućnost, za bolje sutra Republike Srpske i njenih građana – rekao je Nešić.

 

On je optužio SNSD da vode računa samo o ličnom interesu a ne o stvaranju bolje budućnosti za Republiku Srpsku i njene građane.

 

Predsjednik DNS-a potvrdio je da će njegova stranka dati podršku opozicionim kandidatima, među kojima su i kandidati za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković i Bijeljine dr Ljubiša Petrović.

 

– Ja pozivam sve glasače DNS-a da glasaju za sve opizicione kandidate širom RS izuzev u opštinama i gradovima gdje DNS ima svoje kandidate za gradonačelnika i načelnika. Podržavam i Stanivukovića i Ljubišu Petrovića – rekao je Nešić.

 

Nešić je pozvao sve opozicione birače, i SDS-a i PDP-a, da podrže Dragutina Rodića za gradonačelnika Prijedora i Sašu Ilića za načelnika Srpca. To su kandidati DNS-a koji imaju najviše šansi protiv kandidata SNSD-a, poručio je Nešić i dodao da je najbolje rješenje da budu zajednički kandidati kako se ne bi rasipali glasovi.

 

– Za pobjedu i promjene je danas više nego ikad potrebno da narod i opozicija budu zajedno – istakao je Nešić.

 

Pozvao je lidere opozicije da potpišu koalicioni sporazum za Narodnu skupštinu Republike Srpske za opšte izbore 2022. godine i da, kako kaže, iz pobjede koja bi trebala da se desi u nedjelju požure ka pobjedi koja će se desiti za dvije godine.

 

– Da napravimo čvrstu koaliciju sa definisanim stavovima. Pružio sam ruku SDS i PDP-u, pa ćemo vidjeti njihov odgovor – rekao je Nešić.

 

Kazao je da Republici Srpskoj i njenim gradjanima treba odgovorna vlast.

 

On je ocijenio da bi bilo poželjno da DNS zajedno djeluje sa SDS-om i PDP-om u Narodnoj skupštini.

 

– Zašto da ne koalicija i u Narodnoj skupštini RS. Ali, DNS ne može preći da budu narušeni interesi Republike Srpske, niti može preći preko toga da interesi građana RS nisu na prvom mjestu, poručio je Nešić.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *