SKANDAL U BRČKOM
Prijave zbog nezakonitog zapošljavanje u bolnici!

Aktuelno BIH

JZU Zdravstveni centar Brčko raspisala je javni konkurs za prijem većeg broja radnika u Domu zdravlja i Bolnici u Brčkom. Tokom konkursne procedure došlo je do masovnog kršenja zakonskih procedura prilikom prijema radnika, što je posebno očigledno kod prijema specijalista anesteziologa u bolnici.

 

Naime, za navedena radna mjesta prijavljuju se, ali i protežiraju lica koja uopšte ne ispunjavaju uslove konkursa i koja nemaju potpunu dokumentaciju, tvrde zaposleni u ovoj ustanovi.

 

Takvo postupanje je nedopustivo za bilo koju instituciju, a pogotovo zdravstvenu ustanovu koja mora da brine o zdravlju građana.

 

 

U pismu koje je na adresu Odjeljenja za zdravstvo Brčko distrikta uputio nezadovoljni radnik Bolnice u Brčkom, postavlja se pitanje – kako će takva lica, koja ne ispunjavaju uslove i nisu dostavila kompletnu dokumentaciju raditi ljekarski posao?

 

Marko Pavlović u prijavi navodi da su se na konkurs prijavila lica koja su na brzinu “sklepala” nostrifikaciju, a na konkurs čak nisu ni dostavila potpunu dokumentaciju.

 

– Da li je to iz razloga što u bolnici u Brčkom imaju samo dva anesteziologa, dok je otjeran u penziju čovjek koji zna da radi, vrstan anesteziolog, a bolnica ne želi da ga angažuje, pa je danas dovedena u situaciju da na divlje prima neprovjerene kadrove, bez dostavljene dokumentacije na konkurs!?-navodi se u pismu i dodaje:

 

– Više je nego očigledno da nas ovakav rad i postupanje vodi u još veće posrnuće zdravstva, pa ne čudi što sve vise naših građana i pacijenata zdravstvenu zaštitu traži van teritorije Brčko distrikta, naveo je izvor portala Istinito, koji je želio da ostane anoniman.

 

Nakon otkrivanja ovih malverzacija prilikom konkursa, na potezu su nadležne institucije.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *