Banjaluka: Skupštinska većina će podržati budžet samo uz njihove amandmane

Aktuelno Politika

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci najavili su da će podržati gradski budžet na vanrednom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka uz uslov da budu prigvaćeni amandmani koje su predložili.

 

– Svi zdravstveni radnici i porodilje će dobiti po 500 KM od Grada. Samo dva amandmana ulažemo, što je daleko ispod tri odsto budžeta i time pokazujemo da smo za saradnju, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić i poručio da niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa čak ni gradonačelnik.

 

Dva amandmana koja predlažu predviđaju milion KM za pronatalitetnu politiku i 2,7 miliona KM za jednokratnu novčanu pomoć zdravstvenim radnicima.

 

– Tvrdnje gradonačelnika da će grad Banja Luka stati ako se budžet ne usvoji, vidimo da je sve manje više funkcionisalo. Gradonačelnik je obmanuo građane svojim tvrdnjama. Želimo da usvojimo budžet, ali ne budžet u kojem nema kvalitetnih stvari, rekao je Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske.

 

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, Dragoslav Topić, rekao je da će, ako amandmani ne budu prihvaćeni kao dio prijedloga budžeta, tražiti da se odbornici na zasjedanju izjasne o njima.

 

– Podržaćemo budžet, ali uz naše amandmane, rekao je Topić.

 

Gradonačelnik banjaluke Draško Stanivuković danas nije reagovao na nove-stare zahtjeve skupštinske većine, koja je najavila da će mu tokom dana dostaviti svoj prijedlog.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *