Vuković: PDP neće učestvovati u razgovorima o navodnom mirnom razlazu!

Aktuelno Politika

PDP neće učestvovati u razgovorima o navodnom mirnom razlazu i Dodikovim pokušajima da nametne te teme da bi politički profitirao, rekao je danas zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

 

Na sceni je ponovno “bildanje političkih mišića” pričom o nacionalnim temama kako to SNSD aktivno radi već petnaestak godina, tvrdi Vuković i dodaje da je očigledno je da se SNSD aktivno priprema za opšte izbore 2022. godine.

 

Vuković je upitao da li je mirni razlaz usaglašen sa Srbijom.

 

– Čuli smo jasno od predsjednika Vučića i drugih državnih funkcionera Srbije da poštuju teritorijalni integritet BiH, dvoentitetsko uređenje i nadležnosti Republike Srpske koje crpi iz Dejtonskog sporazuma. Ako znamo tu činjenicu, jasno je da na ovu temu nema ni podršku Srbije, istakao je Vuković.

 

Vuković kaže da će i poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati itekako šta da kažu na ovu temu.

 

Govoreći o partnerstvu sa partijama u FBiH, Vuković je rekao da PDP nije razgovarao sa bilo kim u FBiH, te da nema posebnu ambiciju da se bavi pitanjima u tom entitetu.

 

– Duboko smo svjesni da je Dejtonski sporazum najbitnije nadležnosti dao entitetima i u tom pogledu imamo jasnu sferu svog interesovanja. Mi sa “trojkom” i drugim političkim faktorima u FBiH možemo da razgovaramo o nekim temama od opšteg interesa u nadležnosti zajedničkih institucija BiH, poput Izbornog zakona i efikasnog rada pravosuđa, dodao je zamjenik predsjednika PDP.

 

Vuković je naveo da je fokus PDP-a Republika Srpska i promjena vlasti u Srpskoj.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *