Dubičani spremni i na proteste da brane opštinu od Dodika i SNSD-a!

Aktuelno Društvo

Predsjednik SNSD Milorad Dodik sutra će posjetiti Kozarsku Dubicu, a glavni razlog njegovog dolaska je pokušaj da riješi krizu u stranci koja u ovoj opštini traje još od lokalnih izbora, saznaje Istinito.

 

Lokalni aktivisti SNSD već obilaze kućne pragove u nastojanju da okupe što veći broj pristalica, kako se ne bi obrukali pred partijskim šefom, iako je rejting ove stranke u Dubici na najnižoj poziciji u posljednjih 10 godina.

 

SNSD je nedavno izgubio skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici zbog neslaganja unutar partije koja je oštro pocijepana na dvije struje. To je na kraju kulminiralo izlaskom pet odbornika i formiranjem nove skupštinske većine čiju okosnicu čine SDS, DNS i PDP, zajedno sa nezavisnim odbornicima.

 

 

Kriza u SNSD je započela raspuštanjem OO SNSD u Dubici i imenovanjem Rodoljuba Topića na čelo stranke, koji je bio lični izbor Milorada Dodika.

 

Topić je odmah pokušao da preuzme potpunu kontrolu nad opštinom, zbog čega je ušao u sukob sa načelnikom Radenkom Reljićem, koji u startu nije bio za koaliciju sa NPS-om Darka Banjca, što je opet u suprotnosti sa voljom Milorada Dodika.

 

Prema našim saznanjima, Dodik pokušava da preko nadležnog tužilaštva izvrši pritisak na Reljića i primora ga na saradnju sa Topićem, a jedna od poluga pritiska je istraga u lokalnom Domu zdravlja u kojem je Reljić bio direktor.

 

U ovom poslu učestvuje i Darko Banjac, koji ne bira sredstva da politički eliminiše Reljića, koji mu je prepreka za uzimanje većeg kolača vlasti u Dubici.

 

 

 

Banjca je Dodik postavio za direktora Banje Mlječanica, a njegove ambicije su daleko veće, zbog čega užurbano radi na izgradnji stranačke infrastrukture, za šta je potrebno dosta novca.

 

Donacija Vlade Srbije od 7,5 miliona maraka je veliki kolač oko kojeg se bore u Kozarskoj Dubici, a i glavni je razlog što se Dodik umiješao u čitavu priču.

 

To se vidjelo i po zahtjevu ministarke finansija Zore Vidović, koja je od Reljića zatražila povrat novca iz donacije, čim se SNSD-ova skupštinska većina osula.

 

Za sada nije poznato kakvu strategiju ima Reljić, niti na šta je sve spreman Dodik, ali se zna da su iz sukoba sa liderom SNSD kao pobjednici izlazili samo oni koji su bili spremni da mu pokažu zube.

 

Građani Kozarske Dubice su ogorčeni na SNSD-ovu vlast koja je kroz kreditna zaduženja i uništavanje lokalnih preduzeća poput HPK Draksenić ovu opštinu dovela do prosjačkog štapa. Spremni su i na proteste, da podrže Reljića i spasu ono što je od opštine još ostalo.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *